Masters In Customs

Diensten

AEO

Het aanvragen, verkrijgen en behouden van een AEO-vergunning is een flinke klus. Heeft u een AEO-vergunning nodig, dan kunnen wij u een pakket aanbieden waarbij wij het complete traject van A t/m Z kunnen begeleiden.  Onze AEO-specialisten beginnen met een intake om de wensen van uw bedrijf in kaart te brengen. Daarna besteden zij uitgebreid aandacht aan het analyseren van uw bedrijfsprocessen, zodat onze AEO-specialisten een advies op maat kunnen uitbrengen. Heeft u vragen over AEO of over de begeleiding die Masters in Customs kan bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

AEO
CLASSIFICEREN PRODUCTEN IN HET DOUANETARIEF

BINDENDE TARIEFINLICHTINGEN (BTI)

Heeft u een bindende tariefinlichting  (BTI) nodig voor uw import- en/of exportactiviteiten, dan kan Master in Customs dit volledig voor u uit handen nemen. Onze specialisten onderzoeken uw producten en classificeren deze conform de douanewetgeving. Heeft u meer informatie nodig over de kosten en/of werkwijze dan kunt u met ons contact opnemen.

CLASSIFICEREN PRODUCTEN IN HET DOUANETARIEF

Als u goederen wilt importeren of exporteren moet u van elk product de goederencode in het douanetarief vaststellen. Deze goederencodes bepalen o.a. de hoogte van het betalen van belastingen en of uw goederen überhaupt in of vanuit de Unie in- en/of uitgevoerd moeten worden.  Wilt u het classificeren van uw producten goed doen? Dan kunt u dit aan Masters in Customs overlaten. De branche waarin uw bedrijf zich bevindt of het soort goederen dat u wilt classificeren is niet van belang, door onze jarenlange ervaring en douanekennis kunnen onze specialisten elk product probleemloos juist classificeren.

Goederencodes
Wie zijn wij

COMPLIANCE

Compliance is in de douanewereld zeer belangrijk. Heeft u een compliance vraagstuk op het gebied van Douane en wilt u bijvoorbeeld een externe audit laten uitvoeren op uw douanedocumentatie of op uw douaneprocessen? Wilt u een riskassessment laten uitvoeren om uw risico’s goed in kaart te krijgen om daarmee uw AO/IB en uw beheersmaatregelen beter te kunnen inrichten? Wat uw vraag of wens ook is, onze adviseurs ondersteunen u met plezier.

DOUANEVERGUNNINGEN

Indien u een douanevergunning nodig heeft, moet u deze aanvragen bij de Douane, hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een vergunning Douane-entrepot, toegelaten douane-expediteur en/of REX-registraties. Het aanvraagtraject is een bureaucratisch proces, waarbij met veel verschillende aspecten rekening gehouden moet worden. Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om schriftelijk een aanvraag in te dienen, dit kan alleen elektronisch via de EU Trader Portal. Dit proces neemt veel tijd in beslag, vooral als u als ondernemer hier de eerste keer mee te maken krijgt. Om u moeite en tijd te besparen kunt u hele traject uitbesteden aan Masters in Customs. Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring op dit gebied, daarom kan Masters in Customs in veel gevallen garanderen dat de benodigde vergunningen binnen het door u gewenste tijdsbestek afgegeven kan worden. In tussentijd kunt u zich concentreren op uw bedrijf!

Douanvergunningen
Oorsprong

OORSPRONG

Heeft u bijvoorbeeld een productiebedrijf en moet u de oorsprong van uw producten vaststellen? Dan kan Masters in Customs u hierbij assisteren. Onze specialisten kunnen de oorsprong van uw product bepalen, omdat zij weten in welke handelsovereenkomsten zij moeten kijken, uw eindproduct ontleden om de grondstoffen en/of halffabricaten te kunnen onderscheiden, goed weten welke kwalificatiecriteria nodig zijn om een oorsprong te verlenen,  op basis van deze info kunnen beoordelen of uw eindproduct voldoet aan de eisen van de handelsovereenkomst, de relevante douanewetgeving  gebruiken ter ondersteuning om de volledige naleving van de oorsprong te bevestigen en ten slotte u begeleiden in het proces om een oorsprongsdocument aan te vragen.

VERZOEKEN TOT TERUGGAAF OF BEZWAARSCHRIFTEN

Als u het niet eens bent met een beschikking van de Douane, kunt u een bezwaarschrift indienen. Weet u niet hoe dit in zijn werk gaat en welke juridische argumenten u moet gebruiken om uw gelijk te halen? Dan staat Master in Customs graag aan uw zijde in dit proces. Onze specialisten weten hoe het juridisch proces verloopt en weten met welke juridische argumenten u uw verweer kunt onderbouwen. Ook als u bijvoorbeeld door een foutieve of onvolledige aangifte te veel rechten heeft betaalt, kan Masters in Customs u begeleiden om uw geld terug te vragen middels een verzoek tot teruggaaf. Wat u wens ook is, Masters in Customs vertegenwoordigt u graag!

Verzoek tot teruggaaf of bezwaarschriften